امروز 17 بهمن ماه به میزبانی دانشگاه گیلان کارگاهی ویژه هسته و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد برگزار شد. برای درک اهمیت چنین جلساتی باید در نظر داشت که با رشد روز افزون فناوری و به کارگیری دانش و امکانات روز توسط شرکتها و کمپانیهای مطرح دنیا و دولتهای قدرتمند برنده رقابت آن شرکت و دولتی است که بتواند با کمک دانش روز و تجاری سازی آن دیگر رقبا را جا گذارد. به همین منظور یکی از دغدغههای اصلی در کشورمان ایجاد ارتباط میان تولید علم در دانشگاه و استفاده از آن بازارهاست.
در طول سالیان گذشته قانون گذاران و دولت مردان برای حمایت از این رویکرد معاونتی تحت نام معاونت دانشبنیان ریاست جمهوری تاسیس کردند تا بتوانند به شرکتهای صاحب ایده و خلاق که پتانسیل رشد در بازار داخل و بین المللی را دارا هستند، از طرق مختلف و حمایتهای گوناگون بهرهمند کنند. با اینحال بسیاری از این مجموعههای علمی و صنعتی شناخت درستی از این مزایا و نحوه کسب آن ندارند و بسیاری از این امکانات و پلنهای حمایتی بی بهره میمانند.
مدرس این دوره جناب آقای دکتر بهمن شریف زاده عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و از کارشناسان ارزیابی شرکتهای دانش بنیان بودند. در طول برگزاری این کارگاه آقای دکتر شریف زاده سرفصلهای اصلی شرکت های دانش بنیان از جمله:
- تاریخچه و ساختار اجرای قانون دانش بنیان در کشور
- معرفی انواع محصولات دانشبنیان و چگونگی سطح بندی آنها
- معرفی انواع شرکتهای دانشبنیان و مؤلفههای تشخیص آنها
- چگونگی ثبت نام و ارزیابی شرکتهای متقاضی دانشبنیان شدن
- چالشهای دانشگاهیان در پیوستن به اکوسیستم دانش بنیان
- معرفی حمایتهای موجود از شرکتهای دانش بنیان
- پرسش و پاسخ و جمع بندی
دوستان علاقهمند جهت آشنایی با شرایط و چگونگی ارزیابی محصولات دانشبنیان میتوانند با مراجعه به آدرس https://daneshbonyan.isti.ir و مطالعه سرفصلها و تعاریف از این خدمات استفاده کنند.